Ukraynalılar anlık mesajlaşma programları ile devlet organlarıyla iletişim kurabilecekler

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Bakanlar Kurulu bakanı Dimitri Dubilet, Ukraynalıların devlet kurumlarıyla anlık mesajlaşma programları aracılığıyla iletişim kurma fırsatını başlatmayı planladığını söyledi.

Dubilet’e göre böyle bir iletişim bütçedeki maliyetleri azaltacağı gibi vatandaşlara daha iyi hizmet verilmesinin önünü açacak; çünkü yazılı bildirimlerin aksine, bilgiler netleştirebilecek.

Dubilet “Devlet kurumlarının vatandaşlarla etkileşim kurma biçiminde küçük bir devrim hazırlıyoruz. Devlet kurumları ile anlık mesajlaşma programları aracılığıyla iletişim kurma fırsatını başlatmayı planlıyoruz. Akıllı telefonunuzda her gün kullandığınız aynı anlık mesajlaşma programları aracılığıyla olacak.” dedi.

Başbakan, memurların uzaktan çalışma yöntemiyle de vatandaşlardan gelen taleplere yanıt vermesine izin verecek bir pilot proje başlattığını da sözlerine ekledi.

“Bu, sadece Kiev’de değil, bölgelerde de memurlar için yeni istihdam olanaklarını düzenlememizi sağlayacak. Ayrıca, iş bulmanın en zor olduğu bölgelere odaklanmak istiyoruz. Örneğin, bu, memurların istihdamındaki optimizasyon seçeneklerinden biri olacak.” dedi.

Dubilet, sohbet programları kullanımının görüşmelerin kalitesinin kontrol edilmesine izin vereceğini ve Sosyal Politika Bakanlığı için ilk sohbet görüşmelerinin geçen gün başlatıldığını ve önümüzdeki aylarda Bakanlar Kurulu’ndaki tüm ana yönleri ele almak istediklerini belirtti.

“Bir telefon görüşmesi, kâğıt cevap veya ziyaretin aksine, görüşmelerin kalitesini izleme olanağımız da olacak.” diye ekledi.

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com