AGİT gözlemcileri Ukrayna’daki yerel seçimleri izleyecek ve değerlendirecek

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı’ndan (AGİT) gözlemciler, Ukrayna’da yapılacak 25 Ekim yerel seçimlerinin kilit yönlerini yakından izleyerek halkı ve medyayı bilgilendirecek.

AGİT Ukrayna

Ukrayna Anayasa Mahkemesi’nin sitesinde bildirildiği üzere, bu konu 23 Ekim’de Anayasa Mahkemesi başkanı Aleksandr Tupitskiy ile AGİT Demokratik Kurumlar ve İnsan Hakları Dairesi (ODIHR) heyet başkanı Inhibyorg Solrun Gisladottir ile Ukrayna’daki yerel seçimleri gözleme online toplantısı sırasında tartışıldı.

Misyon, çalışmaları sırasında bir ön rapor yayınlayacak ve halkı ve medyayı seçim gözlemlerinin seyri hakkında bilgilendirecek. Seçim sürecinin sona ermesinden sonra, heyet bir değerlendirme ve nihai bir rapor sunacak.

Tupitskiy, seçim kampanyasının pandemi nedeniyle biraz gergin koşullarda gerçekleştiğini kaydetti. Aynı zamanda, vatandaşların iradesinin ifade edilmesinin, seçim sürecine katılanların tüm haklarını gözeterek, dürüst ve şeffaf bir şekilde gerçekleşmesi ve demokratik seçimler için uluslararası standartlara uyması ümidini dile getirdi.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com