Kiev Belediye Başkanı Kliçko, COVID-19’a yakalandı

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Kiev Belediye Başkanı Vitaliy Kliçko, COVID-19 testi pozitif çıktığı için kendini tecrit ederek evden çalışma kararı aldığını açıkladı.

Kliçko, Facebook sayfasından yaptığı açıklamada “Arkadaşlar! Koronavirüs en elverişsiz zamanda ortaya çıktı. Bugün test yaptırdım, pazitif çıktı” dedi.

Dikkatli olmaya çalıştığını, ancak bir pandemi sırasında belediye başkanının çalışmasının, insanlarla iletişim ve hastaneleri kontrol etmek de dahil olmak üzere sürekli risk içerdiğini belirtti.

Kliçko “Özellikle, COVID-19 hastalarının tedavi edildiği bulaşıcı hastalık servislerini düzenli olarak ziyaret ettim. Dikkatli olmaya çalıştım. İşimin ayrıntıları gözönüne alındığında, düzenli olarak testler yaptım. Bugünki testim maalesef hayalkırıklığı yarattı. Kendimi iyi hissediyorum. Ama kendi kendimi tecrit etmem gerekiyor. Evden çalışıyorum.” diye ekledi.

Ayrıca belediye başkanı, vatandaşları kuralları gözardı etmemeye ve COVID-19 hastalığı tehdidini görmezden gelmemeye tekrar çağırdı.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com