AB’den Ukraynalı çiftçilere 400 milyon euro kredi

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Avrupa Yatırım Bankası (EIB), Ukrayna’daki küçük ve orta ölçekli çiftçilere kredi olarak kullanılması için 400 milyon euro verecek.

Liga sitesinin verdiği haberde Maliye Bakanlığı, Avrupa Yatırım Bankası tarafından verilecek 400 milyon euro değerinde kredinin, küçük çiftçiler tarafından çekilebilmesi konusundaki koşulları açıkladı.

Kredi projesinin şartlarına göre, Ukrayna’daki küçük ve orta ölçekli çiftçiler krediyi AB tarafından mutabık kalınmış bankalar üzerinden alabilir. Kredi ödeme süresi 10 yıldır.

Bakınız: EBRD’den 2019’da Ukrayna’ya 1 milyar dolarlık yatırım

EIB kredileri aşağıdaki alanlarda faaliyet gösteren tarımsal işletmelere verilecektir:

– Tahıl ve yağlı tohum üretimi;

– Tahıl ve yağlı tohumların kurutulması, temizlenmesi, sınıflandırılması, denenmesi ve depolanması için tesislerin geliştirilmesi, modernizasyonu ve sertifikalandırılması;

– Su ürünleri ve balıkçılık üretim tesislerinin yeniden inşası;

– Balıkların işlenmesi ve korunması için ekipman ve altyapı;

– Araştırma istasyonları, test laboratuarları, araştırma ve mesleki eğitim ekipmanları, tarımsal yayım ve belgelendirme hizmetleri, balıkçılık kontrol ve izleme sistemleri.

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com