2021’de uzaktan çalışmaya elverişli kentler arasında Kiev 20. sırada

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Uzmanlar, Kiev’in Avrupa’nın geri kalanıyla mükemmel bağlantılara sahip olduğunu ve bunun onu bütçeyle seyahat etmek isteyenler için pratik bir seçenek haline getirdiğini söylüyor.

Ukrayna’nın başkenti Kiev, Big 7 Travel tarafından yapılan 2021’de uzaktan çalışmaya uygun en iyi şehirlerin listelemesinde 20. sırada yer aldı. Aynı listede İstanbul ise 13. sırada.

Şehirler için seçim kriterlerinde internet erişimi, ortak çalışma alanlarının kullanılabilirliği, altyapı, güvenlik seviyesi, barınma ve yemek maliyeti dikkate alındı.

Toplamda, yayının derecelendirmesinde 50 şehir var. Reytingde ilk üç sırayı Tallinn (Estonya), Tiflis (Gürcistan), Belgrad (Sırbistan) aldı. Son üçü ise Las Palmas (Kanarya Adaları, İspanya), Mexico City (Meksika), Wellington (Yeni Zelanda).

Derecelendirmenin yazarları, Kiev hakkında şunu yazdı:

Soğuk bir kışla başa çıkabiliyorsanız ve biraz Ukraynaca öğrenmeyi göze alıyorsanız, Kiev tam size göre. Bu canlı başkent, uzun bir konaklama süresi boyunca benzersiz bir kültürü keşfetmek isteyen her tür uzaktan çalışan için mükemmeldir. Sadece wifi sağlam değil, aynı zamanda çok sayıda ortak çalışma alanı da var ve Kiev’in Avrupa’nın geri kalanıyla harika bağlantıları var; bu da onu bütçeyle seyahat etmek isteyenler için pratik bir seçenek haline getiriyor. Sırada Kiev’in satın alma gücü var. Şehir merkezindeki bir stüdyo daire size 500 $ ‘dan ve akşam yemeği 5 $’ dan fazlaya mal olmayacaktır. Bölgeyi keşfetmek için harcayabileceğiniz bol miktarda paranız kalır.

13.sırada yer alan İstanbul için yazılanlar ise şu şekildedir:

İstanbul, zengin tarihi ve kıtanın en iyi yemekleriyle dopdolu; Avrupa’nın kültürel açıdan en zengin şehirlerinden birisi. Asya ve Avrupa arasındaki sınırda yer alan bu hareketli başkent, başlı başına renkli bir kavşak noktası. Uygun fiyatlı konaklama çeşitliliği, şehir merkezindeki 300 $ ‘lık stüdyosu, internet erişiminin kolaylığı ve serbest meslek sahibi dostu vizeleri sayesinde, uzaktan çalışanlar için ideal konumda. Harika bir sosyal yaşam, çok çeşitli kültürel cazibe merkezleri ve kablosuz bağlantı ve ortak çalışma alanları gibi uzaktaki bir çalışanın ihtiyaç duyduğu tüm avantajları sunan bir şehir arıyorsanız, İstanbul bunu size sumaktadır.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com