Zelenskiy, Time dergisi tarafından yılın kişisi seçildi

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Etkili haftalık Amerikan dergisi Time, Ukrayna Cumhurbaşkanı Vladimir Zelenskiy’i 2022 yılının kişisi seçti ve “Ukrayna’nın ruhuna” dikkat çekti.

Time dergisi, genel olarak seçimini Ukrayna’nın ve liderinin cesaretiyle açıklıyor. Ukrayna cumhurbaşkanının şehrin kurtarılmasından birkaç gün sonra Herson’a gitmesiyle ilgili bir örnek veren dergi, o dönemde cumhurbaşkanlığı yetkililerinin yüksek riskler nedeniyle böyle bir yolculuğa karşı olduklarını ancak ancak bunun başarılı olduğunu özellikle vurguluyor.

Zelenskiy’nin diplomatik çalışmalarının olası tüm platformlardaki başarılarına dikkat çeken dergi “Zelenskiy, Davos’taki Dünya Ekonomik Forumu’na ve Madrid’deki NATO zirvesine katıldı… Uluslararası destek çağrılarını güçlendirmek için eğlence endüstrisi süper yıldızlarının ününü kullandı… Zelenskiy’nin bir savaş zamanı lideri olarak başarısı, cesaretin bulaşıcı olmasıdır.” dedi..

Yayın ayrıca Ukrayna liderinin biyografisini de inceliyor ve “Rusya Federasyonu’nun işgali sırasında onun örnek davranışını kimsenin tahmin edemeyeceğini” belirtiyor. Time, Ukrayna halkı tarafından da benzer bir izlenim bırakıldığını belirtiyor.

Ayrıca Zelenskiy, Amerikan dergisi Time’ın yılın en etkili kişilerinin yıllık sıralamasında da birinci oldu. 2022’de Zelenskiy 3.3 milyondan fazla oy aldıktan sonra bu statüyü aldı.

Zelenskiy, İngiliz gazetesi Financial Times tarafından da yılın kişisi seçilmişti.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram kanalımızı takip ediniz.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com