Zelenskiy: Rusya, bir terör devleti olarak tanınmalıdır

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna Cumhurbaşkanı Vladimir Zelenskiy, Rusya’nın terör devleti olarak tanınması gerektiğini bir kez daha belirtti.

Zelenskiy açıklamasında “Rusya’nın bir terör devleti olarak resmen şekilde tanınması, özellikle ABD Dışişleri Bakanlığı tarafından tanınması, siyasi bir jest olarak değil, özgür dünyanın kendisini etkili bir şekilde savunması olarak gereklidir. Bu şekilde alınacak bir karar böyle bir teröristin işini zorlaştıracaktır. Rusya’nın sürdüreceği çeşitli siyasi ve ticari bağları otomatik olarak kesecektir. Aksi takdirde var olmaya devam eder.” dedi.

Altyapı Bakanlığı: Ukrayna tahıllı yüklü on gemi sevkiyata hazır

Devletin sürekli olarak Rus terör eylemini kınayan birçok sinyal aldığını ve dünyanın gerçeği gördüğünü belirten Zelenskiy “Terör devletine karşı dünya toplumu tarafından yasal adımlar atılmalı. Bu toplu katliam için siyasi söylem düzeyinde kınama yeterli değil. Ondan sonra teröristle ne tür ilişkiler olabilir? Ne tür işler olabilir? Böyle bir ülkeyle olmak mı? Ve bunların hepsi yüzde yüz olacak. Yapılması gerekecek: bu sadece bir zaman meselesi ve bu kararın benimsenme şekli önemli. Ve ne kadar erken olursa, Rusya’nın terörü yapacak daha az zamanı olacak.” dedi.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram kanalımızı takip ediniz.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com