Podolyak: Vadaturski’nin ölümü tesadüfi değil, önceden tasarlanmış bir cinayettir

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Cumhurbaşkanlıği Ofisi başkan danışmanı Mihail Podolyak, Ukrayna’nın büyük tarım holdinglerinden birisi olan Nibulon’un başkanı Aleksey Vadaturski’nin Rusların Nikolayev’i bombalaması sonucu ölümünün tesadüfi değil, önceden tasarlanmış bir cinayet olduğuna inandığını söyledi.

Telegram kanalında bu konuda bir mesaj yayınlayan Podolyak “Aleksey Vadaturski’nin ölümü, bence, bir kaza değil, tamamen düşünülmüş ve organize bir kasıtlı cinayettir. Vadaturski, ülkenin en büyük çiftçilerinden biriydi, bölgedeki kilit bir kişi ve büyük bir işverendi. Roketin sadece eve değil, aynı zamanda yatak odasına isabetli vuruşu, darbenin hedeflenmesi ve ayarlanması konusunda hiçbir şüphe bırakmıyor. Bir kez daha söylemeli: Vadaturski hedef olarak alındı” diye yazdı.

Zelenskiy: Rusya, bir terör devleti olarak tanınmalıdır

Rus ordusunun terörü sürdürdüğünü, Ukrayna toplumunu korkutmaya, istikrarsızlaştırmaya ve kırmaya çalıştığını da belirten Podolyak “Kremlin manyaklarına göre, yüksek yoğunluklu bir terörist saldırı (esirlerimizin istismarı ve videoya kaydedilen sakatlıkları, Vinnitsa Subaylar Evi’ne roket saldırısı, Olenivka’daki içindekilerle birlikte patlatılmasıUkraynalıları diz çökmeye, kapıları açmaya ve devleti teslim etmeye zorlamalı” dedi.

31 Temmuz Pazar günü, Nikolayev Bölgesel Devlet İdaresi’ndeki bazı kitle iletişim araçları, kendi kaynaklarına dayanarak, Vadaturski ve eşinin Nikolayev’in Rus birlikleri tarafından bombalanması sonucu öldüğünü bildirdi. Daha sonra işadamının ölümü Nikolayev Bölge Devlet İdaresi tarafından da doğrulandı.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram kanalımızı takip ediniz.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com