Ukraynalı tüketiciler geçen yıl devlet bütçesine 416 milyar UAH ödedi

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukraynalı tüketiciler geçen yıl Ukrayna devlet gelirlerinin %37’sini oluşturacak şekilde, yaptıkları harcamalardan ötürü devlet bütçesine 416 milyar UAH ödedi.

Ekonomik ve Hukuki Araştırma Enstitüsü’nden bir çalışan, Ukraynalı tüketicinin ekonomideki rolüne ilişkin çalışmanın sunumu sırasında “2020 yılında Ukraynalı tüketicilerin harcamalar bazında GSYİH oluşumundaki payı %73.4 olarak gerçekleşti. Bu parasal olarak 3 trilyon 79 milyar UAH tutarındadır. Hesaplarımıza göre, tüketicilerin devlet bütçesini doldurmadaki payı, tüm bütçe gelirlerinin %37’sini oluşturuyordu. Parasal olarak, bu 416 milyar UAH tutarındadır.” dedi.

Morgan Stanley, Ukrayna’nın 2021’de GSYİH büyümesi tahminini yüzde 3.4’e düşürdü

Tüketicilerin bütçeyi doldurmadaki payının, tüketicilerin ödediği iki ana vergiden oluştuğunu ve bunların katma değer vergisi ve tüketim vergisi olarak ödemedeki payına göre hesaplandığını kaydetti.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com