Zakarpatya OVA başkanı: Ujgorod havaalanının şu anda açılması imkansız

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
Foto: Голос Карпат

Zakarpatya OVA’nın başkanı Viktor Mikita, Ujgorod uluslararası havaalanının yakın gelecekte hava trafiğini yeniden başlatmaya hazır olmadığını, çünkü Transkarpatya üzerindeki hava sahasının tüm Ukrayna’da olduğu gibi kapalı olduğunu söyledi.

Sosyal medya üzerinde bölge konseyi tarafından Ujgorod havaalanının açılabileceğini dönük açıklamalar üzerine Telegram kanalı üzerinden bir açıklama yapan Zakarpatya OVA (Bölgesel Askeri İdare) başkanı Mikita “Ukrayna üzerindeki hava sahası kapalı, tıpkı tüm havaalanları gibi” dedi.

Mikita’ya göre, bugün için havaalanı Avrupa Birliği topraklarına karşılıklı olarak sivil uçuşlar yapmaya hazır değil. Havaalanı bunun için gerekli olan izinlere sahip değil.

S&P, Ukrayna’nın uzun vadeli döviz cinsinden notunu CC’ye düşürdü

Mikita, “Ayrıca, Avrupa Birliği topraklarına düzenli uçuşların başlatılması olasılığına ilişkin AB’den imzalanmış bir belge yok, ışıklı sinyalizasyon sistemi ve pist düzenli uçuş almaya hazır değil” dedi.

Zakarpatya OVA başkanı, “şu anda havalimanının işletiminin yeniden başlatılmasıyla ilgili açıklamaların dilek ve niyetten başka bir şey olmadığını” kaydetti.

Daha önce medyada, Transkarpatya Bölgesel Konseyi başkanına atıfta bulunularak, Slovakya sınırındaki konumundan ötürü Transkarpatya’daki uluslararası Ujgorod havaalanında hava trafiğinin yeniden sağlanacağı haberi yayılmıştı. Medyada çıkan haberlere göre kalkış ve inişler kısmen Slovakya topraklarında olmasından ötürü sivil uçuşların başlatılması mümkün olarak düşünülmekteydi.

Bilindiği üzere, Ukrayna’da büyük çaplı savaşın başlamasından bu yana havaalanları çalışmıyor.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram kanalımızı takip ediniz.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com