Zelenskiy, Ukrayna’nın ne zaman AB ve NATO üyesi olabileceğini tahmin etti.

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
Zelenskiy: İşgal altındaki topraklarda Rus askeri seferberliği halka karşı işlenen bir suçtur

Ukrayna Avrupa Birliği’ne iki yıl içinde tam üye olabilecek. Aynı zamanda zaferden sonra Ukrayna NATO’ya katılacaktır.

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, JP Morgan bankası tarafından düzenlenen zirvede yaptığı konuşmada, “Bugün dünya liderleri arasında Ukrayna’nın AB’ye üye olması için 10 yıla ihtiyacı olduğuna inanan bazı karamsarlar var. Ama onlar çoğunlukla bizi tanıyorlar ve hatta bazen ruhumuzdan, enerjimizden korkuyorlar. Dolayısıyla görüyoruz ki biz de AB’ye üye olabiliriz. İki yıl içinde AB ve güvenlik garantilerine ihtiyacımız var” dedi.

Başkan Zelenskiy, Ukrayna için en iyi garantinin NATO üyeliği olacağını Ukrayna’nın zamanla ittifaka katılacağına da sözlerine ekledi.

Zelenskiy “Bütün liderler güvenlik garantileri paketimizin doğru olduğuna karar vermeden önce NATO’da olacağımıza inanıyoruz. Çünkü bürokrasiden dolayı yavaş yavaş karar alıyorlar, ve inanıyorum ki zaferden sonra NATO’da olacağız” – dedi.

Ukrayna Cumhurbaşkanı Vladimir Zelenskiy’nin Kiev’de düzenlenen Ukrayna-AB zirvesinde Ukrayna’nın ilk kez Avrupa Birliği’ne katılma niyetini belgelediğini belirttiğini de hatırlatalım .

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram kanalımızı takip ediniz.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com