Ünlü bir stand-up komedyeninin Türkiye’ye sansasyonel “kaçışı” sebebiyle yurtdışına çıkan erkekler için kurallar sıkılaştırılacak (video)

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
Ukrayna Devlet Sınır Servisi genişletilmiş tercihli kurallarda değişiklik yaparak Ukraynalıların, ikamet ettikleri bölgeden bağımsız olarak, kimlikle sınırı geçmeye devam edebileceklerini bildirdi.

Erkeklerin diğer ülkelere geçici olarak gitmesi için izin alınmasına yönelik daha katı bir prosedür Bakanlar Kurulu’nun onayına sunuldu. Prosedür Ukrayna Kültür Bakanlığı tarafından hazırlandı.

Bakanlığın basın servisinin bildirdiğine göre, Kültür ve Bilgi Politikası Bakanlığı kolluk kuvvetleriyle birlikte, askerlik çağındaki erkeklerin Ukrayna’ya gidiş ve dönüş kurallarının ihlali nedeniyle artan sorumluluk başlattı.

Bakanlık, erkeklerin geçici olarak ayrılması için izin alınmasına yönelik daha sıkı bir prosedür hazırlamış ve Bakanlar Kurulu’nun onayına sunmuştur. Bu karar, Türkiye’ye giden Ukraynalı komedyen Andrey Şçegel’in “savaştan bıktığını” açıklayan skandalın ardından alındı.

Bakanlık, sıkıyönetim ve seferberlik sırasında askerlik çağındaki erkeklerin ülkeyi terk etmesinin yasak olduğunu hatırlattı. Aynı zamanda bakanlık, devletin çıkarlarını yaygınlaştıran kültür ve bilgi alanı temsilcilerinin ülkeye zorunlu dönüş ile geçici çıkış izinleri almalarına yardımcı oluyor.

Şçegel böyle bir gruba ait olup ancak zorunlu geri dönüş ile kendisine tanınan ayrılma hakkını ihlal etmiştir. Roman Skripin ile bir röportajda (video müstehcen bir dil içeriyor), aslında bir performans gezisi kisvesi altında yurt dışına kaçtığını itiraf etti. Ayrıca askerlerin “ölmek için kendi seçimlerini yaptıklarını” belirtti.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram kanalımızı takip ediniz.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com