Ukrayna’nın Marinka şehri artık yok. 10 bin kişinin yaşadığı şehir Ruslar tarafından harabeye çevrildi

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Yermak, Ruslardan Marinka’nın yok edilmesi ile alakalı olarak “İkinci Dünya Savaşı tarihinin gözden geçirilmesi” de dahil olmak üzere intikam alınması sözü verdi.

Cumhurbaşkanlığı Ofisi Başkanı Andrey Yermak, Rusya’nın Donetsk bölgesinde bulunan Marinka’yı yerle bir etmesinin intikamının alınması gerektiğine dikkat çekti

Telegram kanalında yazan Yermak “Marinka. O artık yok. Terörist Rusya’nın faaliyetlerinin sonuçları böyle görünüyor. IŞİD’den çok da farklı değiller. “Rus Barışı”. Ondan önce Marinka yaşıyordu.”

OP lideri, Rusların Marinka ve diğer Ukrayna şehirlerde işledikleri “suçlar ve cinayetler için” cezasının tam olarak ne olması gerektiğini kendi kendine bir soru sordu ve cevabı kendisi verdi:

“Mahkeme. Yaptırımlar tıkaç. Savaş alanında askeri yıkım. Tecrit. 2. Dünya Savaşı da dahil olmak üzere Rus tarihinin adil bir incelemesi. Tazminatlar. Askerden arındırma. Rejimin çöküşü. Bunu yapacağız.”

Bir gün önce, Marinka’nın havadan çekilmiş ve yayınlanan son fotoğraflarında şehirde aylarca süren çatışmalardan sonra tüm binaların tamamen yıkıldığı görünmekteydi.

Maryinka, 2014’ten beri işgal altında olan Donetsk ve Oleksandrivka köyü sınırında yer alıyor ve tam kapsamlı Rus işgalinin başlangıcına kadar tamamen Ukrayna tarafından kontrol ediliyordu. Şu anda, en azından şehrin çoğu işgalciler tarafından ele geçirilmiş olarak kabul ediliyor.

Devlet İstatistik Servisi’nin resmi tahminine göre, 2022’nin başında şehirde 9,089 kişi yaşıyordu, ancak gerçek nüfus zaten çok daha azdı. 2020 idari reformundan önce, Marinka ilçe merkeziydi ve şu anda, özellikle komşu ve daha büyük Krasnohorivka şehrini de içeren kentsel topluluğun merkezidir.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram kanalımızı takip ediniz.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com