İngiliz istihbaratı: Bahmut’ta çatışma devam ediyor, Ukrayna ordusu seçkin birimleri oraya aktarıyor

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna’nın Donetsk bölgesindeki Bahmut kentini savunması giderek daha ciddi bir baskı altına giriyor. Ukrayna bu bölgeyi seçkin birliklerle güçlendiriyor.

İngiliz istihbarat raporlarında, Bahmut ve çevresinde şiddetli çatışmaların sürdüğünü belirtilerek “Düzenli Rus ordusu ve “Wagner grubu”nun güçleri, şu anda Ukrayna tarafından kontrol edilen ve üç taraftan gelen Rus saldırılarına karşı savunmasız olan şehrin kuzey banliyölerine doğru ilerledi.” denildi.

İstihbarata göre, Ukrayna bölgeyi seçkin birliklerle takviye ediyor ve Bahmut’tan Çasiv Yar kasabasına giden son ana ikmal yoluna şehri bağlayan hayati bir köprü de dahil olmak üzere Bahmut’taki iki önemli köprü son 36 saat içinde yıkıldı.

İstihbarat teşkilatı, “Ukrayna makamlarının kontrolündeki şehirden ikmal yolları giderek daha da sınırlı hale geliyor” diye ekledi.

Ukrayna Savunma Bakan Yardımcısı Hanna Malyar, Rusya’nın Donetsk bölgesindeki Bahmut baskınına eşlik eden ve Ukrayna toplumunu ve ordusunu demoralize etmeyi amaçlayan propagandayı yoğunlaştırdığını belirtmişti.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram kanalımızı takip ediniz.

ukrhaber.com

Caner Cangül

Endüstri Mühendisi. Internet teknolojileri ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin teknik sorumluluğu ve yönetimi yanında editörlük ve çevirmenlik yapmaktadır. 8 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: caner@ukrhaber.com