Ayrı atık toplama: Kiev’de halihazırda 4 bin konteyner kuruldu

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Kiev Şehir Devlet İdaresi basın servisi tarafından bildirildiğine göre ayrı atık toplama için Kiev’de yaklaşık dört bin konteyner bulunuyor.

Mesajda “Başkent, bireysel katı atıklar için konteynerler kurmaya devam ediyor . Yıl boyunca, Kyivkommunservice ortak işletmesi, başkentte farklı atıkların toplanması için yaklaşık 800 konteyner yerleştirdi. Kiev Şehir Devlet İdaresi Başkan Yardımcısı Peter Panteleev, cam, plastik ve kağıt için; yani kuru atıklar için konteyner ağları ve ayrıca tehlikeli atıkların toplanması için bir konteyner.” dedi.

Geçen yıl Ağustos ayında Kiev’de büyük ölçekli bir belediye atığı ayırma ve geri dönüşüm projesinin başlatıldığını hatırlattı.

Kievkommunservice hizmet şirketi ile bir sözleşme altında çalışan tüm taşıyıcılar, bu girişimi desteklediler ve ayrı toplama için konteynerlar kurmaya başladılar. Ama geçen yıl Kiev’de 2.5 bin konteyner vardı, şimdi neredeyse 4 bin adet var. Bunlar, yalnızca kuru atıkların atılabildiği yerlerdir. Özel malzemeler için renkli düzenlendi: cam için yeşil, plastik için sarı, kağıt için mavi. Ayrıca tehlikeli atıkları (termometreler, lambalar ve piller) turuncu etiketli kaplarda ayrı olarak atılmasını tavsiye ediyoruz. Lütfen dikkat: kırılmış cıva termometreleri kaplara atılmamalıdır. Termometreniz kırıldıysa, itfaiyeyi arayın, cıvanın odadan temizlenmesine yardımcı olacaklar.” dedi.

Panteleev, bu yıl Kyivkommunservice’in yüklenici LLC Ecological Investments ile işleme için 70 ton pil ihracatı için bir anlaşma imzaladığını hatırlattı. Piller geri dönüşüm için GreenWEEE fabrikasına (Romanya) gönderildi. Yıl içinde 400 çöp kamyonu da başkente geri dönüşüme gönderildi.

Kiev Şehir Devlet İdaresi başkan yardımcısı, “Hacimler giderek artıyor, çünkü konteyner sayısı artıyor ve başkent sakinlerinin atıkların ayrıştırılması ve geri dönüştürülmesi hakkında daha fazla bilgi edinme isteği var.” dedi.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com