Ukrayna hükümeti, devletin yolsuzlukla mücadele programını onayladı

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
Ukrayna hükümeti, devletin yolsuzlukla mücadele programını onayladı

Ukrayna Başbakanı Denis Şmigal, Ukrayna Hükümeti’nin 2021-2025 Yolsuzlukla Mücadele Stratejisinin uygulanması için kilit bir araç olan Devlet Yolsuzlukla Mücadele Programını onayladığını söyledi.

Başbakan Telegram kanalında yayınladığı mesajdaProgram, kamu yaşamının çeşitli alanlarında yolsuzluğu önleme sisteminin etkinliğini artırmayı, toplumda yolsuzluğa karşı olumsuz bir tutum oluşturmayı ve yolsuzluğun kaçınılmaz sorumluluğunu sağlamayı amaçlayan önlemler içeriyor.” dedi.

Şmigal, “Böylesine önemli bir belgenin önerilere ve eklemelere açık olarak canlı kalması gerektiğine dair bir anlayış var. Bu nedenle parlamento, diğer paydaşlar ve yolsuzlukla mücadele organlarının başkanlarıyla birlikte çalışacağız.” diye ekledi.

Ayrıca, komisyonun Ukrayna Ulusal Yolsuzlukla Mücadele Bürosu (NABU) direktörlüğü görevi için üç adayı belirleyip Bakanlar Kurulu’na sunduğunu hatırlattı. Başbakan, hükümetin bir sonraki toplantıda NABU direktörünü onaylayacağına dair güvence verdi.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram kanalımızı takip ediniz.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com