Danilov: Ukrayna, Batı’nın silahlarını kullanmadan da Rusya’daki askeri tesisleri vurabilir

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
Danilov: Ukrayna savaşın sondan bir önceki aşamasında

Ukrayna Silahlı Kuvvetleri, Rusya Federasyonu topraklarındaki hedefleri vurmak için kendi füzelerine, komplekslerine ve İHA’larına sahip. Batılı ortaklar tarafından Ukrayna’ya sağlanan silahlar bunun için kullanılmayacak.

Ulusal Güvenlik ve Savunma Konseyi Sekreteri Aleksey Danilov, Azerbaycan haber ajansı Report ile yaptığı röportajda Ukrayna’nın, Rusya Federasyonu topraklarındaki askeri hedeflere saldırma hakkına sahip olduğunu ve bunu yalnızca kendi silahlarıyla yapacağını belirterek, Batılı ortaklar tarafından Kiev’e devredilen ekipmanların bu amaçlar için kullanılmayacağını belirtti.

Ulusal Güvenlik ve Savunma Konseyi Sekreteri, “Kendi üretimimiz olan silahlara sahip olduğumuzdan, ulusal güvenliğimize tehdit oluşturan nesneleri imha etme hakkımız var.” dedi.

Danilov örnek olarak, saldırgan ülke topraklarından S-300 füzeleriyle ateşlenen Harkov’u göstererek “Rusya topraklarında bulunan bu sistemleri imha etme hakkımız var mı? Evet var” dedi.

Aynı zamanda Ukrayna’nın bunu yalnızca şu anda Ukrayna Silahlı Kuvvetlerinin cephaneliğinde bulunan kendi silahlarıyla Batı teçhizatı kullanmadan yapabileceğini açıklayan Danilov, “Kendi füzelerimiz var, kendi komplekslerimiz var, bu işlevleri yerine getirebilecek kendi İHA’larımız var.” diye ekledi.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram kanalımızı takip ediniz.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com