Litvanya, İran yapımı dronları vurması için Ukrayna’ya 36 hava savunma sistemi devredecek

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Litvanya hükümeti, İran insansız hava araçlarına karşı koymaya yardımcı olacak 36 uçaksavar füze sistemini Ukrayna’ya devredecek. Aynı zamanda Vilnius, Ukrayna ordusunu eğitecek 15 SAM eğitmeni yetiştirdi.

Litvanya Savunma Bakanı Arvydas Anushauskas, Ukrayna Medya Merkezinde düzenlenen bir basın toplantısında Ukrayna topraklarında görev yapacak ve Ukrayna ordusunu eğitecek 15 eğitmenin eğitimini tamamladığı da belirterek “Ayrıca Ukrayna’ya insansız hava araçlarına etkin şekilde karşı koyabilen 36 adet uçaksavar füze sistemi hediye ediyoruz.” diye ekledi.

Ukrayna Savunma Bakanı Aleksey Reznikov da, Litvanya’nın Ukrayna ordusunu Ukrayna topraklarında eğitmeyi kabul eden eğitmenler yetiştirdiğini söyleyerek “Litvanya tarafının sadece hava savunma sistemi operatörleri değil, ayrıca ordumuzu eğitebilecek eğitmenler yetiştirmesinin önemini belirtmek isterim. Litvanya’da eğitim almış Ukraynalı eğitmenlerimiz burada olan askerlerimizi eğitmeye devam edecekler.” dedi.

Litvanya Savunma Bakanı Arvydas Anushauskas çalışma ziyareti için Ukrayna’ya gelmişti.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram kanalımızı takip ediniz.

ukrhaber.com

Caner Cangül

Endüstri Mühendisi. Internet teknolojileri ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin teknik sorumluluğu ve yönetimi yanında editörlük ve çevirmenlik yapmaktadır. 8 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: caner@ukrhaber.com