Biden: ABD, zafere kadar savaşta Ukrayna’yı destekleyecek

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
Biden: ABD, zafere kadar savaşta Ukrayna'yı destekleyecek

Amerikan liderine göre ABD, Ukrayna’ya yardım etmek için küresel bir koalisyona öncülük etti ve Ukrayna’yı desteklemeye devam ediyor.

ABD Başkanı Joe Biden, ABD’nin gerektiği sürece Ukrayna’yı desteklemeye devam edeceğini kaydetti.

Amerika’nın Sesi’nin bildirdiğine göre, Kongre’nin her iki kanadının önünde yaptığı bir konuşma sırasında Biden “Ukrayna’yı desteklemek için birleştik. Ve ne kadar sürerse sürsün yanınızda olacağız” diye vurguladı.

Amerikan liderine göre ABD “en iyi yaptığı şeyi” yaptı: NATO, Ukrayna’ya yardım etmek için küresel koalisyona liderlik etti ve Ukrayna’yı desteklemeye devam ediyor.

Rusya Federasyonu’nun Ukrayna’daki savaşı ve koronavirüsün küresel enflasyona neden olduğunu sözlerine ekleyen Biden “Pandemi nedeniyle ve Putin’in savaşı enerji ve gıda arzını yok ettiği için enflasyon küresel bir sorundur” dedi.

ABD başkanı, Putin’in Ukrayna’yı işgalinin, Amerika’nın kendisi için önemli soruları yanıtlaması gereken bir sınav olduğundan emin olarak “Temel temel ilkelerimizi koruyacak mıyız? Terörle mi mücadele edeceğiz? Demokrasiyi koruyacak mıyız? Bu çok önemli ve bunun için güvenliğinizi tehdit eden bir saldırganın eylemlerini durdurarak dünyayı ayakta tutmamız gerekiyor. Ve bundan bir yıl sonranın cevabı bilinmekte: evet, yapacağız. Ve başardık” diye ekledi.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram kanalımızı takip ediniz.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com