ISW: Ruslar geniş çaplı bir saldırı başlatmak için acele ediyor

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
ISW: Ruslar geniş çaplı bir saldırı başlatmak için acele ediyor

Rus işgalciler yeni bir geniş çaplı saldırı başlatmak için acele ediyorlar. Özellikle ağır Batı teçhizatının Ukrayna’ya varmasından önceye yetişmek istiyorlar.

Savaş Araştırmaları Enstitüsü (ISW) analistleri, bazı Rus milliyetçilerinin Rusya’nın Şubat ayı sonlarında başarılı bir saldırı başlatma yeteneğinden şüphe duyduklarını belirttiler.

Bu nedenle, Wagner ile bağlantılı bir askeri blogger, Rusya Genelkurmay Başkanı Valeriy Gerasimov’un Ukrayna’da büyük çaplı bir saldırı operasyonunu gerçekleştirmek imkansız hale gelmeden önce başlatmak için sınırlı bir zamanı olduğunu belirtti.

Aynı zamanda eski bir Rus subayı olan ultra-milliyetçi siyasetçi Igor Girkin, kararlı bir Rus saldırısının, Rusya’nın daha fazla insanı, sanayiyi ve ekonomiyi seferber edene kadar başarılı olmayacağına inanıyor.

ISW analistleri “Her iki gözlemin gösterdiğine göre, Rus askeri komutanlığının, muhtemelen Batı askeri yardımının gelmesinden ve Nisan ayı civarında Ukrayna’da Rus mekanize manevralarını engelleyen bahar mevsiminden önce, kesin bir saldırı başlatmak için acelesi olduğunu gösteriyor.” dedi.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram kanalımızı takip ediniz.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com