Bir nükleer saldırı bile korkutmuyor: Ukraynalıların yüzde 89’u savaşa devam etmeye hazır

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
Bir nükleer saldırı bile korkutmuyor: Ukraynalıların yüzde 89'u savaşa devam etmeye hazır

Ukraynalıların yüzde 85’i, Rusya’nın 24 Şubat itibarıyla sınırlarına çekilmesini kabul etmiyor ve Ukrayna’nın işgal altındaki tüm topraklarının kurtarılmasını talep ediyor.

Münih Güvenlik Konferansı tarafından yaptırılan iletişim ajansı thekuskt CNC tarafından yürütülen bir anket’in gösterdiğine göre, Rusya, Ukrayna’ya karşı nükleer saldırı başlatsa bile Ukraynalıların %89’u savaşa devam etmek istiyor.

Ayrıca ankete katılanların %85’i için Rusya’nın 24 Şubat’ta olası bir cephe hattına çekilmesi ateşkes için kabul edilebilir bir temel olmayacaktır, çünkü çoğunluk Donbass ve Kırım’ın geri dönüşünü zorunlu görmektedir.

Ukraynalıların %72’si Batı’dan uzun vadeli silah tedarikine ihtiyaç olduğunu belirtti. Yaklaşık üçte ikisi, ülkenin NATO dışında asla güvende olmayacağından emin. Ankete katılanların %75’i, Batı güvenlik garantileri olmadan Ukrayna’nın Rusya’ya karşı asla güvende olmayacağına inanıyor. Çoğunluk, ülkelerini koruma konusunda AB’den çok ABD ve NATO’ya güveniyor.

Anketin sonuç raporunda “Rusya’nın otokratik revizyonizmine karşı kendi demokrasilerini savunma kararlılığıyla birleşen Ukrayna halkının uyumu, Ukrayna’nın inanılmaz direncinin temel bir nedenidir” denildi.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram kanalımızı takip ediniz.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com