Podolyak, Rusya Federasyonu’nda çalışmaya devam eden uluslararası şirketleri sıraladı

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
Rusya'da "tahıl anlaşmasına" olası bir geri dönüş için şartlarını açıkladı

Rusya’nın Ukrayna’yı tam ölçekli işgalinin başlangıcından bu yana, küresel şirketlerin yalnızca %9’u Rusya pazarını terk etti. Tanınmış markaların büyük çoğunluğu Rus bütçesini finanse etmeye devam ediyor.

Ukrayna Cumhurbaşkanlığı Ofisi başkanının danışmanı Mikhail Podolyakİkiyüzlülüğün sınırları. Neredeyse bir savaş yılı. Ve yaklaşık binbeşyüz küresel şirketin yalnızca yüzde 9’u Rusya pazarını terk etti” dedi.

Podoliak’a göre Rusya’da kalan yabancı şirketlerin çoğunluğunu Almanya (%19.5), ABD (%12.4) ve Japonya (%7) şirketleri oluşturuyor. Diğerlerinin yanı sıra METRO, Leroy Merlin, Auchan, Nestle, Unilever, Procter & Gamble, Siemens, Pfizer, Philip Morris, Bayer, Acer, Alibaba, CloudFlare, Societe Generale, Credit Suisse, Lenovo, Asus, Cersanit, vb. ülkede kalmaya devam ediyor.

Yabancı şirketlerin sadece Rusya’da kalmadığını, vergi ödediğini ve böylece savaşı finanse ettiğini kaydeden Podolyak “Rusya Federasyonu’nda çalışan uluslararası şirketler, savunma sanayi kompleksi ürünlerinin üretiminde kullanılan Rusya devlet bütçesine vergi ödüyor. Rusya’daki 1,200’den fazla şirketin yıllık toplam geliri yaklaşık 290 milyar dolar. Rusya Federasyonu’nun GSYİH’sının beşte biri” diye vurguladı.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram kanalımızı takip ediniz.

ukrhaber.com

Caner Cangül

Endüstri Mühendisi. Internet teknolojileri ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin teknik sorumluluğu ve yönetimi yanında editörlük ve çevirmenlik yapmaktadır. 8 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: caner@ukrhaber.com