Zelenskiy, Kupyansk-Liman hattından Ukrayna ordu tugaylarını ziyaret etti

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna Cumhurbaşkanı Vladimir Zelenskiy, Ukrayna Silahlı Kuvvetlerin Kupyansk-Liman yönündeki tugaylarını ziyaret etti.

Zelenskiy yayınladığı Telegram mesajında “Bugün en sıcak bölgelerden biri olan Kupyansk-Liman muharebe görevleri yürüten tugaylarımızı ziyaret ediyoruz. 103. ayrı bölgesel savunma tugayı, Oleksa Dovbuş’un adını taşıyan 68. ayrı Yeger tugayı, 25. ayrı hava indirme Siçeslav tugayı. Tugay komutanları ve askerlerle savaş alanındaki operasyonel durumu, güncel konuları ve ihtiyaçları tartıştık.

Muharebe tugaylarımızın her biri, işgalcileri yok eden her asker, ileriye doğru attığı her adımda Ukrayna zaferinin kesinlikle geleceğini iddia etmektedir. Her biriniz birer güçsünüz! Hizmetiniz için teşekkür ederiz!” diye yazdı.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram ve https://whatsapp.com/channel/0029Va3Kg0eFy72AMbDV7R3m WhatsApp kanallarımızı takip ediniz.

Cumhurbaşkanının basın servisinin bildirdiğine göre Zelenskiy, komutanlarla yaptığı görüşme sırasında birimlerin öncelikli ihtiyaçları hakkında bilgi aldı; bunlar arasında ordunun en sık ön hat uçaksavar ve elektronik savunma teçhizatı ile belirli mühimmat türlerinden bahsettiği belirtildi. Ayrıca düzenleyici prosedürlerin basitleştirilmesi ve personel alımını engelleyen bürokratik engellerin ortadan kaldırılması ihtiyacı da vurgulandı.

Devlet başkanı ayrıca 21. OMBr tank birimini de ziyaret ederek, aralarında Kupyansk bölgesindeki savaşlarda kullanılan Leopard-2 tankları ve CV-90 piyade savaş araçlarının da bulunduğu Batılı ortaklar tarafından Ukrayna ordusuna aktarılan ekipmanları inceledi. Başkan, tank ve BMP mürettebatıyla görüştü.

Cumhurbaşkanı ayrıca Ukrayna’nın savunmasında öne çıkan askeri personele ve muharip sağlık görevlilerine de ödüllerini takdim etti.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com