Ukrayna, Türkiye’den yüzlerce ağır makineli tüfek aldı

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Türk özel silah şirketi Canik, Ukrayna’ya 600’den fazla ağır makineli tüfek teslim etti ve gelecekte daha fazlası da teslim edilecek.

İngiliz sitesi Middle East Eye, kaynaklara referansla “Ankara’nın geçen yıl savaşın başından bu yana Kiev’i sessizce insansız hava araçları, lazer güdümlü füzeler, koruyucu ekipmanlar ve zırhlı araçlarla silahlandırdığı biliniyor. Ancak son dönemde hem kara birlikleri tarafından hem de zırhlı araçların bir parçası olarak kullanılabilecek Canik M2 ağır makineli tüfeklerin tedarikine de başlandı.” diye yazdı.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram ve https://whatsapp.com/channel/0029Va3Kg0eFy72AMbDV7R3m WhatsApp kanallarımızı takip ediniz.

Kaynaklardan biri, Mart ayında Canik ile çok sayıda sözleşme imzalandığını söylüyor. İkincisine göre, askeri ve istihbarat da dahil olmak üzere bir dizi hizmete yönelik 600’den fazla silah Ukrayna’ya teslim edildi. “Anlaşmada 600’ün üzerinde cihazın teslimatı öngörülüyor. Önümüzdeki aylarda daha da fazlası gönderilecek.” denildi.

Uzmana göre her bir makineli tüfeğin fiyatı 15-20 bin dolar olarak tahmin ediliyor, bu da mevcut tedarikin maliyetinin 10 milyon doları aştığı anlamına geliyor.

ukrhaber.com

Caner Cangül

Endüstri Mühendisi. Internet teknolojileri ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin teknik sorumluluğu ve yönetimi yanında editörlük ve çevirmenlik yapmaktadır. 8 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: caner@ukrhaber.com