Zelenskiy: İşgal edilen topraklardaki sivil kayıpların tam sayısını bilmiyoruz

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
Zelenskiy: İşgal altındaki topraklarda Rus askeri seferberliği halka karşı işlenen bir suçtur

Rus işgali nedeniyle sivil kayıpların kesin sayısı bilinmiyor. Ukrayna, Rusya’nın işgal ettiği topraklardan güvenilir bilgiye sahip değil.

Ukrayna Cumhurbaşkanı Vladimir Zelenskiy El Mundo ile yapılan bir röportajda “Belirli rakamlardan söz edemem. Anlamalısınız ki cevabımı genelleştiriyorum. Kaç kahraman kaybettiğimizi ve kaç kişinin yaralandığını söyleyemem. Sivil nüfusa gelince yalan söyleyemeyiz çünkü Rusya’nın işgal ettiği topraklardaki ölü sayılarımızı bilmiyoruz.” dedi.

Ukrayna’nın özellikle işgal altındaki topraklar sözkonusu olduğunda Rusların sözlerine inanamayacağını vurgulayan Cumhurbaşkanı “Rusya nerede olursa olsun körüz. Ama yaptıklarını zaten gördük, örneğin Kiev’i, Buça’yı, Irpin’i, Borodyanka’yı kurtardığımızda … Şimdiye kadar, bugüne kadar gömülmüş cesetleri bulmaya devam ediyoruz. Bodrumlarda işkence görenler de var. Rakamları söyleyemem” diye vurguladı.

Zelenskiy, Rusya’nın savaştaki kayıplarının Ukrayna’nın kayıplarından daha fazla olduğuna inanıyor.

Savaşta Ukrayna’nın kayıpları

Ukrayna ordunun savaş kayıplarını açıklamamaktadır. Siyasi irade, düşmana yardımcı olabileceği için bu bilginin gizli olduğunu belirtiyor.

Aynı zamanda Ukrayna Savunma Bakanlığı cephede kayıp olasılığını da dışlamıyor. Savunma Bakanı Aleksey Reznikov, Ukrayna tarafındaki kayıpların Rus tarafına göre çok daha az olduğunu söyledi.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram kanalımızı takip ediniz.

ukrhaber.com

Caner Cangül

Endüstri Mühendisi. Internet teknolojileri ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin teknik sorumluluğu ve yönetimi yanında editörlük ve çevirmenlik yapmaktadır. 8 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: caner@ukrhaber.com