Zelenskiy, IMF, AB ve NATO İle İlişkileri Geliştirme Sözü Verdi

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna Cumhurbaşkanı Vladimir Zelenskiy 18 Haziran’da Almanya’ya yaptığı ziyaret öncesinde Alman Bild gazetesine verdiği röportajda uluslararası finansal ve siyasi kuruluşlarla işbirliğini derinleştirmek istediğini söyledi.

Ukrinform ajansının haberinde Zelenskiy, “Gerçek bir politikacı olarak vurgulamak isterim ki, Ukrayna’nın uluslararası ortaklarıyla işbirliği yapacağım. Öncelikli hedefimiz, IMF ve Avrupa Birliği ve NATO ile iyi ilişkiler geliştirmek.” dedi.

Ukrayna’nın Avrupa-Atlantik beklentileri hakkında konuşan Zelenskiy, AB’nin Ukrayna’yı eşit üye olarak görmesi gerektiğini ve bunun için Ukrayna’nın her şeyi yapacağı umudunu dile getirdi.

Zelenskiy, NATO standartlarının Ukrayna Silahlı Kuvvetleri ve güvenlik alanına getirileceğini; Ukrayna’nın zaten ittifakın güvenilir bir ortağı olduğuna ve gelecekte de ittifakın güvenilir bir üyesi olacağına olan güvenini ifade ettiğini söyledi.

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com