Yaya Geçitlerine Bariyer Sütunları Takılması Zorunlu Olacak

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Hükümet portalı üzerinde Bölgesel Kalkınma Bakanlığı Bakan Yardımcısı Lev Partskhaladze’ye atıfta bulunularak bina yönetmeliklerinde yeni değişiklikler olduğu bildirildi.

Epravda.com.ua‘nın haberine göre,  Yeni yönetmelikteki düzenlemelerin yayaların güvenliği için gereklilikler; hem yeni yolların yapımı hem de mevcut yolların yeniden inşası ve revizyonu ile ilgili olduğu belirtilmektedir.

Bakan yardımcısı “Birçok insan, Kiev’de ve hatta diğer şehirlerde bulunan yaya geçitlerinde özel çitlerin ortaya çıkmaya başladığını fark etmiş olmalı; yayaların güvenliğini artırmak için çok gerekli olan metal sütunlar yapılmaya başlandı, çünkü bir araba kazası ya da başka bir acil durumda, bu sütunlar bir darbeye dayanabilirler ve yayaya karşı kazanın sonuçlarını azaltarak insanların hayatlarını kurtarmaktadır.” şeklinde açıklama yaptı.

Yakın gelecekte bu normun zorunlu olarak kabul edileceğini de sözlerine ekledi.

Kabine ayrıca, tüm toplu taşıma duraklarının mutlaka koruyucu bariyer sütunlarıyla tasarlanması gerektiğini, benzer bir normun zaten yürürlükte olduğunu hatırlattı.

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com