Zelenskiy dondurulan varlıkların Ukrayna’ya devredilmesi çağrısında bulundu

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
Zelenskiy dondurulan varlıkların Ukrayna'ya devredilmesi çağrısında bulundu

Zelenskiy, Rusya Federasyonu’nun insan hayatını umursamadığını ama kendi parasını herşeye rağmen çok fazla önemsediğini vurgulayarak dondurulan varlıkların Ukrayna’ya devredilmesini çağrısını yineledi.

Twitter’da uzun bir mesaj yayınlayan Zelenskiy şöyle yazdı:

Şu anda yurt ışında dondurulan Rus varlıklarının toplamı 300 milyar dolar civarında. Ukrayna’yı desteklemek için kullanılmaları gerekiyor. Bu, terör devletine terörünün bedelini ödetmek için tarihi bir fırsattır. Rus seçkinleri ve liderliği insan hayatını umursamıyor ama her şeyden daha fazla bir şekilde parayı önemsiyorlar. Onlar için varlıklarını kaybetmek, yaşayacakları en acı kayıp olacaktır. Uluslararası toplumun gerçek gücünü hissedecekler ve dünyanın terörden daha güçlü olduğunu görecekler. Dondurulmuş Rus varlıklarını Ukrayna’yı desteklemek için kullanma kararı, Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik saldırganlığına karşı tamamen adil ve meşru bir yanıt olacaktır. Dünya çapındaki tüm olası saldırganlara doğru mesajı gönderecektir: başka bir devlete saldırmak işe yaramaz; saldırgana bedelini ödetir. Ortakları ilgili yasal çerçeveler üzerinde hızlı hareket etmeye teşvik ediyorum. Bu yıl dondurulmuş Rus varlıklarını Ukrayna’nın yararına kullanma yönünde somut ilerleme sağlamalıyız. Bu konuda G7 liderliğine kesinlikle güveniyoruz.

Rus varlıklarının Ukrayna’ya transferi

ABD, G7 ülkelerine Ukrayna’nın yararına 300 milyar dolarlık dondurulmuş Rus varlıklarına el koyma teklifinde bulundu. Rusya’nın Ukrayna’yı işgalinin ikinci yıldönümüne kadar ilgili plan üzerinde anlaşmaya varmak istiyorlar.

Haberlerden anında haberdar olmak için Telegram ve Whatsapp kanallarımızı takip ediniz.

Başbakan Denis Şmigal geçtiğimiz günlerde “Para transfer mekanizmalarını öngören mevzuatta yapılacak değişikliklerin ilk örnekleri zaten mevcut. Şu anda bunun AB ve G7 ülkelerini kapsayacak tek ve net bir sisteme getirilmesi önemli.” dedi.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com