Zelenskiy, çok sayıda ülke için vizeleri tek taraflı kaldırmak istiyor

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna Cumhurbaşkanı Vladimir Zelenskiy, Ukrayna’nın yakında yabancı turistlere (özellikle Çin ve Hindistan) vize rejimini 8 aya kadar serbestleştireceğini söyledi. Bu, Ukrayna’ya vize uygulayan ülkeler için bile geçerli olacaktır.

Volin bölgesinde iş dünyasının temsilcileri ile yaptığı toplantıda bu konuya değinen Zelenskiy “Şimdi vizeleri iptal ediyoruz … Parası olan turistlere, Ukrayna’ya bu turistleri çekmek… Farklı bir vize politikamız olan ülkelerle bile vizeleri iptal etmek. Ve muhtemelen, ülkenin bize vizesiz koşulları açmaması doğruydu ya da başka bir şekilde … Aynı şekilde davrandık. Ama bana öyle geliyor … Sadece öyle görünmüyor … Bunu yaptık, yanlış zamanda yaptık. Bir turist için savaşmalısın. Bu nedenle, yakında vize ayrıcalıklarını açacağız, vize rejimini serbestleştireceğiz, Hindistan için, Çin için 6-8 ay vizesiz giriş deneyeceğiz. O ana kadar yasaktı. Avustralya, Yeni Zelanda, bir yıl değil, sonsuza kadar vizesiz” dedi.

Ayrıca, Ukrayna diasporasının olduğu ve “turizm dalgası” haline gelebilecek çok sayıda insanın bulunduğu diğer ülkeler için de vizesiz seyahat etmek getirmek istediğini de belirtti.

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com