Ukrayna, Harkov yakınlarında büyük çaplı bir Rus saldırısına hazırlanıyor:

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Hem Ukrayna hem de Rus kuvvetleri ön cephede en iyi pozisyonlar için savaşıyor

Rus işgalciler Harkov bölgesinde geniş çaplı bir saldırıya yeniden başlayabilir. Bir gün önce Harkov’un ve çevredeki 15 yerleşim yerinin artan bombalaması buna işaret ediyor. Ukrayna’nın hazırladığı senaryo tam olarak budur.

The Telegraph tarafından Ukrayna ordusuna yakın bir kaynağa atıfta bulunularak bildirildiğine göre, yerel istihbarat birimleri, Moskova’nın önümüzdeki hafta sonu Rusya’nın 7 Ocak Noel tatiline denk gelecek şekilde hava saldırılarını daha da yoğunlaştırabileceğine inanıyor.

Haberlerden anında haberdar olmak için Telegram ve Whatsapp kanallarımızı takip ediniz.

Bundan sonra büyük bir Rus kara saldırısı başlayabilir. Muhtemel tarih 15 Ocak. Aynı zamanda hem Ukrayna hem de Rus kuvvetleri Kupyansk, Svatovo ve Kremennaya’yı kapsayan cephe hattında en iyi mevziler için savaşıyor.

İşgalciler kaynaklarını bu bölgede yoğunlaştırdılar. Ukraynalı askerlerin Eylül 2022’de ele geçirdiği Kremennaya ve Liman şehirlerine saldırmaya çalışıyorlar. Ancak Batılı analistlere göre ön saflarda çok az değişiklik oldu.

Harkov bölgesine saldırılar

Önceki gün Ruslar, Harkov bölgesinin kuzey kısmına güdümlü bombalar atmaya başladı.

Aynı zamanda Kupyansk yönünde de durum zorlaşmaya başladı. Ruslar, Sinkovka’yı ele geçirmeye çalışmaya devam ediyor.

Genelkurmay Başkanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre Ukraynalı askerler, Kupyansky yönünde işgalcilerin Harkov bölgesindeki Sinkovka yakınlarında ve Petropavlovka’nın doğusundaki 4 saldırısını püskürttü. Ancak Liman’da düşman saldırmaya çalışmadı.

Kasım 2023’ün sonunda Ukrayna Silahlı Kuvvetleri, Rusların Kupyansk yönünde insansız hava araçlarını ve topçu silahlarını harekete geçirdiğini bildirdi. Şehri yeniden ele geçirmeye çalıştıkları için Ukrayna birliklerinin “savunmasındaki zayıflığı” arıyorlar.

ukrhaber.com

Caner Cangül

Endüstri Mühendisi. Internet teknolojileri ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin teknik sorumluluğu ve yönetimi yanında editörlük ve çevirmenlik yapmaktadır. 8 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: caner@ukrhaber.com