Hodges, Ukrayna’nın Kırım’ı kurtarıp kurtaramayacağını şu şekilde yanıtladı: “Zor olacak”

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
Hodges, Ukrayna'nın Kırım'ı kurtarıp kurtaramayacağını şu şekilde yanıtladı: "Zor olacak"

Uzun menzilli füzeler Saki’deki hava üssünü ve Canköy’deki lojistik üssünü etkisiz hale getirebilir. Bunların kullanılması, Kırım’ı Rus birlikleri için kullanılamaz hale getirecek ve bölgeye özel kuvvetlerin yerleştirilmesi gibi daha ileri eylemler için fırsatlar yaratacaktır.

Avrupa’daki ABD birliklerinin eski komutanı emekli Korgeneral Ben Hodges bir teleton yayınında “Kırım’ın belirleyici bölge olmaya devam ettiğine inanıyorum… Kırım’ın özgürleştirilmesinden sonra hem Rusya’nın içinde hem de Donbass’ın içinde bambaşka dinamikler göreceğimizi düşünüyorum. Bunu nasıl yapacaksınız? Elbette zor ama uzun sürecek. Uzunmenzilli hassas silahlar Kırım’ı Rus birlikleri için uygunsuz hale getirecek. Yani Ukrayna bu konsepti zaten sadece 3 Storm Shadow füzesi ile kanıtladı. Karadeniz Filosu komutanı zaten gemilerinin üçte birini Sevastopol’dan çekti. Bunlar sadece 3 Storm Shadow’du. Ukrayna’nın bu türden 50 veya 100 füzeye sahip olduğunu düşünün. Karadeniz Filosuna ne olabilir?” dedi.

Haberlerden anında haberdar olmak için Telegram ve Whatsapp kanallarımızı takip ediniz.

Tahminlerine göre uzun menzilli hassas silahların kullanılması hem Rusya’da hem de Donbass’ta değişikliklere yol açabilir. Bu tür füzeler, bu stratejik operasyonun başarıya ulaşması açısından çok önemli.

Korgeneral ayrıca Kırım’daki büyük köprünün bu yıl yıkılabileceğinden de emin olduğunu belirterek “Rusya’nın orada kalması imkansız olurdu. Bu nedenle, kurtuluşun kritik bir parçası, Rus birliklerinin orada bulunmasının imkansızlığıdır ki bu da bana göre Kırım’da özel kuvvetler için fırsatlar yaratacaktır. Ve sonra tabii ki, onu izole etmeniz gerekir. Büyük köprünün bu yıl, 2024’te çökeceğini düşünüyorum” diye ekledi.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com