Ukrayna’da ucuz havayolları için Bila Tserkva’da yeni havaalanı

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Kiev Bölge Devlet İdaresi başkentte Borispol havaalanının modernizasyonu için kredi ararken, Bila Tserkva’daki havaalanının uluslararası statüye sahip olacağını ve düşük maliyetli havayollarına hizmet edeceğini duyurdu.

Bölgesel Devlet Yönetimi başkanı Aleksey Çernişov “Düşük maliyetli havayollarının hizmet verdiği, başkentten çok uzakta olmayan havaalanları düzenlemek için Avrupa’da yaygın bir uygulama var. İlk olarak Bila Tserkva havalimanımız uluslararası statüye kavuşacak ve yeni havayollarını çekecek.” dedi. Havaalanının uluslararası statüsünü hızlandırmak için ilgili belgelerin zaten hazırlandığını da sözlerine ekledi.

Bunun için havaalanında bir pasaport kontrol noktası açılması ve gelecekte – yolcu ve kargo terminalleri inşaatı planlanıyor.

“Havaalanı yakınında bir demiryolu var, bu havayolu firmaları için bir avantaj oluşturacak. Bunun turizmin gelişmesini ve Ukrayna ekonomisini olumlu yönde etkileyeceğini düşünüyoruz.” dedi.

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com