Berlin’de binlerce eylemci Taurus ve diğer silahların Ukrayna’ya teslim edilmesini talep etti

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
Fotoğraf: ukrinform.ua

Yeni yıl öncesinde ve 2024’ün ilk günlerinde Ukraynalılara yönelik yoğunlaşan korkunç Rus füze saldırılarına dikkat çekmek için Cumartesi öğleden sonra Şansölye Olaf Scholz’un Berlin’deki ofisinin önünde yaklaşık üç bin kişi toplandı.

Ukrinform haber ajansının verdiği habere göre, “Ukrayna yanıyor, Rus terörünü durduralım!” adıyla yapılan eylemin organizatörleri “Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik artan füze saldırıları karşısında, biz Almanya’daki Ukraynalılar olarak sesimizi duyurmak için bir arada duruyoruz. Berlin Vitsche’deki Ukrayna örgütleri olarak, silah ve tam uluslararası destek, uyum ve yeni yaptırımların uygulanmasını istiyoruz” dedi.

Ukraynalılar, Almanlar ve diğer ulusların temsilcileri yüksek sesle slogan attılar ve Ukrayna’ya hızlı bir şekilde silah, özellikle de kararı ertelenen Taurus füzeleri, hava savunma teçhizatı ve insansız hava araçları sağlanmasını talep ettiler. Almanya başbakanının ofisi önündeki önceki eylemin Leopard tanklarına adandığı ve bugün zaten Ukrayna’da oldukları belirtildi.

Protestocular ayrıca, yalanları savaşı alevlendirmekten başka bir işe yaramayan Rus diplomatların uluslararası platformlara erişimlerinin engellenmesi için tecrit edilmelerini de istediler.

Haberlerden anında haberdar olmak için Telegram ve Whatsapp kanallarımızı takip ediniz.

Fotoğraf: ukrinform.ua

Eylemclier, Ukraynalı kahramanların en büyük kombine hava saldırısını düzinelerce füze ve insansız hava aracıyla püskürttüğünü hatırlatarak buu saldırılarda hayatını kaybedenlerin anısına bir dakikalık saygı duruşu ve diz çökme töreni yaptılar.

Almanya’da bugünlerde benzer gösterilerin yapıldığı tek şehir Berlin değil. Cuma günü Hamburg, Halle ve Augsburg’da, Cumartesi günü Köln, Dortmund ve Wanheim’da eylemler düzenlendi ve 13 Ocak’ta Münih’te bir etkinlik planlanıyor.

Ukrayna’yı destekleyen ana eylem “dalgası” ise, Rusya Federasyonu’nun geniş çaplı işgalinin ikinci yıldönümünde planlanıyor.

ukrhaber.com

Caner Cangül

Endüstri Mühendisi. Internet teknolojileri ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin teknik sorumluluğu ve yönetimi yanında editörlük ve çevirmenlik yapmaktadır. 8 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: caner@ukrhaber.com