Zelenskiy, ABD’de toplam maliyeti 277 milyar dolar olan 80 projeyi içeren Ukrayna Dönüşüm Planını sundu.

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna Cumhurbaşkanı Vladimir Zelenskiy, ABD’ye yaptığı çalışma ziyareti kapsamında, Ukrayna’nın Dönüşüm Planı’nın Amerikalı düşünce kuruluşları ve gazetecilerin temsilcilerinin katıldığı bir toplantıda sundu.

Cumhurbaşkanı “Ukrayna’nın beş ila on yıl içinde nasıl olması gerektiğine dair net bir vizyonumuz var. Bu, devletimizin dönüşümü için iddialı bir plan. Daha fazla adalet, daha fazla fırsat: başarılı ve istikrarlı bir Ukrayna inşa ediyoruz.” dedi.

‘Daha Çok Adalet ve Fırsat: Müreffeh ve Dayanıklı Ukrayna İnşa Etmek’ adlı belgenin, Ukrayna’nın gelecek yıllar için kalkınma vizyonunu “güvenlik, dijital, altyapı ve tarım merkezinin bir ileri karakolu” olarak tanımladığını açıkladı.

Zelenskiy’e göre, Ukrayna ekonomisini dönüştürme planı, beşeri sermayenin geliştirilmesi için iddialı hedefler tanımlayarak ülkenin “yeşil” dönüşümünü ve enerji güvenliğini sağlıyor.

Belgenin ekonomide Ukrayna ile ABD arasında stratejik ortaklığın geliştirilmesi için bir araç olduğunu ve belirli ortak ekonomik ve yatırım projelerini içerdiğini de sözlerine ekledi.

Cumhurbaşkanı, “Planda yer alan 80’den fazla proje, toplam bedeli 277 milyar doları bulan iddialı projelerdir. Bunlar Ukrayna’nın devlet bütçesinden finansman sağlamanın yanı sıra uluslararası yardım programlarını, kreditörleri, yatırımcıları da cezbetmektedir. Amerikalı ortaklar aktif olarak bu iddialı planın uygulanmasına katılacaklardır.” dedi.

Cumhurbaşkanı konuşmasında, bağımsızlığın yeniden kazanılmasından bu yana geçen 30 yılda, politikacıların değişiklikleri sürekli olarak “yarına” erteledikleri için ülkenin birçok fırsatı kaybettiğini kaydetti. Aynı zamanda cumhurbaşkanı, Ukrayna’da yolsuzlukla mücadele mimarisinin güçlendirildiğini, yolsuz yetkililerden hesap sorulduğunu, arazi piyasasının açıldığını, Ukraynalı ve yabancı yatırımcıları desteklemek için yasaların kabul edildiğini ve yasaların çıkarıldığını söyledi.

Hukuk ve yargı sisteminin reformunun mutlak bir öncelik olduğunu da belirterek “Bütün bu değişiklikler savaş koşullarında gerçekleşiyor. Güvenlik Ukrayna için önemli bir zorluk olmaya devam ediyor. Ve Ukrayna’nın egemenliğinin ve toprak bütünlüğünün tam olarak restorasyonu kilit bir hedeftir.” dedi.

Ukrayna’da düzenlenen U17 Bannikov Kupası’nda Türk milli takımı şampiyon oldu

ukrhaber.com

Caner Cangül

Endüstri Mühendisi. Internet teknolojileri ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin teknik sorumluluğu ve yönetimi yanında editörlük ve çevirmenlik yapmaktadır. 8 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: caner@ukrhaber.com