Macaristan ve Polonya sınırında 7 kaçak Türk vatandaşı gözaltına alındı

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Mukaçevo müfrezesinin sınır muhafızları gün boyunca dört, Karpat müfrezesinin muhafızları da üç yasadışı göçmeni gözaltına aldı.

Sınırın Ukrayna-Macaristan kısmında devriye gezen Lujanka departmanının askerleri, eyalet sınırına doğru hareket eden dört kimliği belirsiz kişi fark etti. Yabancılar, sınır muhafızlarının dur ihtarına cevap vermeyerek kaçmaya çalıştı. Kaçakların peşine düşen askerlerin havaya ateş açmasının ardından dördü de gözaltına alınarak sınır birliğine götürüldü. Gözaltına alınanların hepsinin yanlarında belgeleri de bulunan Türk vatandaşlarıydı.

Ukrayna polisi park ihlallerinde çekicilere alternatif getiriyor: “Yengeçler”

Ayrıca dün gece üç Türk vatandaşı Karpat müfrezesinin sınır muhafızları tarafından gözaltına alındı. Krakivets departmanından bir sınır devriyesi, Polonya sınırına yakın Lviv bölgesinde, 30 yaşında iki erkek ve 24 yaşında bir kadından oluşan yabancıları durdurdu. Sınır muhafızlarıyla yaptıkları görüşmede tutuklular, çalışmak için AB’ye girmek istediklerini söylediler.

Yakalananlar hakkında protokoller düzenlenerek mahkemeye gönderildi.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com