Zelenskiy, iş dünyası temsilcilerine siyasete girmelerini tavsiye etti

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna Cumhurbaşkanı Vladimir Zelenskiy, Ukrayna iş dünyasının temsilcilerini, Ukrayna’da yaşamak istiyorlarsa siyasete katılmaya davet etti.

TSN TV kanalında bu konuya değinen Zelenskiy “Ukraynalılar çok ilerici, risk almalı … iş dünyası siyasete girmeli, burada yaşamak istiyorsa ülkeye yardım etmeliler … Bana öyle geliyor ki burası birleşebileceğimiz ilk yer: sadece siyasete girin. Çok zor olacak” dedi.

Aynı zamanda “bu büyük bir risk ve sorumluluktur” diyen Zelenskiy “Hayatınızın bir parçasını, özgürlüğünüzü, riskinizi, işinizi verdiğinizi fark edeceksiniz: ve bu büyük bir sorumluluk… 2 yıl önce olduğu gibi hepinizin arasında oturuyordum ve Ukrayna’da en büyük üretimleri yapan büyük bir şirketin CEO’su gibi konuşuyordum. Bu, aynı zamanda Ukrayna için bir başlangıçtı. Önde gelen şirket. Bunlar riskler.. Ya mümkün olursa? Ve ülkemizde benim gibi çok kişi varsa ki, varlar, bu insanlar aramızda olur ve risk alırlarsa, bu sefer .. veya bir başka seferde güven de kazanırlar. Yetkililer bir şeyler yaptıklarını göstermeli.” dedi.

Ukrayna’da Kasım ayında yeniden bir kapanma ve sokağa çıkma yasağı getirilebilir

Zelenskiy, “Üçüncü olarak, açan her şeyden nefret edemezsiniz … Ukrayna bugün tam da böyle bir çiçek gibi. Hayatlarımızı ve kariyerlerimizi riske atan ve siyasete giren hepimizi, bu tür insanları desteklememiz gerekiyor.” dedi.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com