Uzmanlar, Ukrayna’da sıkı karantina uygulamasının gerekli olacağına inanıyor

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna’da haftasonu karantina uygulaması başlatıldı. Ancak uzmanlara göre bu uygulama kilitlenmeyi engelleyecek bir etki yaratmayacak.

Karantina polisler

Pediatrik Enfeksiyon Hastalıkları ve Pediatrik İmmünoloji Anabilim Dalı Doçenti Fyodor Lapiy, yaptığı bir yorumda, koronavirüs vakalarının sayısında artış olacağını ve katı karantina uygulamasının kaçınılmaz olduğunu öngördüğünü belirterek “Kiev’de protestocuların davranışlarına baksanız bile: Kalabalıktaki insanların çoğu maske kullanmıyorlar, burunlarının altına, çenelerine maske takıyorlar. Ziyaretçilerinin ve müşterilerinin güvenliğini önemseyen birçok küçük ve orta ölçekli işletme var. Ama bunu ihmal eden birçok Ukraynalı da var. Ve genellikle COVID-19’un varlığını reddediyorlar.” dedi.

Halk Sağlığı Okulu’nda öğretim görevlisi olan bulaşıcı hastalıklar doktoru Vladimir Kurpita, hafta sonu karantinasının kanıtlanmış bir etkinliği olmadığına inandığını söyleyerek “Ukraynalıları korkutmak istemem. Ancak en olası senaryo, salgın durumunun kötüleşmesi ve bunun sonucunda iki veya üç hafta içinde sıkı karantina uygulama ihtiyacıdır” dedi.

Çek Cumhuriyeti ve Belçika örneğinin, sıkı karantina sonucunu gösterdiğini belirten Kurpita “iki ila üç hafta sonra, yeni enfeksiyonlar azalmaya başladı.” diye ekledi.

Kiev Ekonomi Okulu Sağlık Ekonomisi Merkezi başkanı ve Sağlık Bakanlığı eski başkan yardımcısı Pavel Kovtonyuk, bugün herhangi bir kısmi kısıtlamanın ülkedeki pandemiyi kontrol altına almada etkili olmayacağına inanıyor. Kovtonyuk’a göre, yetkililerin karantinanın daha dar bir versiyonunu kabul ettikleri Romanya’da, bunun enfeksiyonun yayılımının artmasına sebep olduğunu belirtti.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com