Kiev polisi, kızları yurtdışına pazarlayan Ukraynalı bir kadını gözaltına aldı (video)

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Mali açıdan zor durumda olan güzel kızları yurtdışına cinsel sömürüde kullanmak amacıyla işe alan 40 yaşındaki Ukraynalı kadının, ayarladığı her kadın için 1,000-1,500 dolar tutarında komisyon aldığı belirlendi.

Kiev Yerel Savcılığı’nın usul rehberliği altında Pechersk Polis Departmanı ve Operasyonel Hizmetler Soruşturma Departmanı ile birlikte Kiev Emniyet Müdürlüğü İnsan Ticareti ile Mücadele Dairesi memurları tarafından yürütülen cezai kovuşturma sonucunda kadın gözaltına alındı.

Kırk yaşındaki kadının uzun süredir Kiev ve Odessa şehirlerinde maddi açıdan sorun yaşayan kızları aradığı ve onlara yurt dışında yüksek maaşlı işler sunduğu tespit edildi. Yurtdışına gönderdiği kızların, orada bir yabancı tarafından karşılanarak bir aldatmaca ile pasaportlarına el konulduğu; kendilerine söz verilen işler yerine, kızları gece kulüplerinde ve otellerde müşterilere zorla sundukları belirlendi.

Kolluk kuvvetleri, kadını Odesa’da işe alınan iki kızı yurtdışına kaçırmaya çalışırken gözaltına aldı. Daha sonra, kadının ikametgahında yapılan aramadapolis memurları, suç faaliyetlerine ilişkin maddi delillere el koydu.

Mülklerine el konulmak suretiyle 5 ila 12 yıl arasında hapis cezasına çarptırılması beklenmektedir.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com