Ulusal Birlikler Lugansk Zolote bölgesinde denetim noktası kurmaya karar verdi

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Donbass’taki güçlerin ayrılması ve Steinmeier formülünün koordinasyonunun arka planına karşı, Ulusal Birlikler partisi, Lugansk’ın Zolote bölgesinde kendi kontrol noktasını kurma kararını açıkladı.

Nv.ua’nın verdiği haberde Lideri Andrey Biletski’ye göre, bu adım, sözde Donetsk Halk Cumhuriyeti’ne feda edilerek terketmek zorunda kalacak bölgede yaşayan yerel halkı desteklemeyi amaçlıyor

Biletski “Eğer cumhurbaşkanı ve hükümet doğrudan görevini yerine getirmiyorsa, Ukraynayı, Ukrayna topraklarının her santimetresini korumak için, o zaman gönüllü askerleri biz harekete geçireceğiz. Bu bizim son kontrol noktamız ve burayı asla bırakmayacağımıza dair söz veriyoruz.” dedi.

Biletski’ye göre, Ulusal Birlikler’in aktivistleri Ukrayna birlikleri bu bölgeden çekilse bile kontrol noktasında kalacaklar.

Bakınız: Zelenskiy: Donbass’ta barış anlaşması için yol haritası hazır

“Bu insanlar kendileri organize oldular, buraya geldiler, yetkililer onları kendi başlarına bıraksalar bile, birlikler ayrılmasalar bile, böylece burada kalmak için, Ukrayna’nın Zolote köyünde, burada kaldılar.“ diye ekledi.

Daha önce, 30’dan fazla Ukrayna kentinde, insanların Donbass’ta Rusya’ya teslim edilmesini önleme talebiyle miting alanlarında toplandıkları bildirildi .

Ukrayna makamları Donbass’ın statüsü hakkında yeni yasaya dahil edilecek Steinmeier formülünün metni üzerinde anlaşmıştı. Bunun neticesinde bu belgeyi Rusya Federasyonu’na teslim olarak kabul edenler tarafından ülkede protesto gösterileri başladı.

Ses ve Avrupa Dayanışma partileri de Zelenskiy’i Steinmeier formülünü netleştirmeye çağırdı; Anavatan Partisi de bu formülü ulusal güvenliğe tehdit olarak nitelendirdi.

 

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com