Rusya, Herson bölgesini ‘yasak bölgeye’ çevirmeye çalışıyor

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
Zelenskiy: Bu kış tarihimizin en zor kışı olacak

Ukrayna Cumhurbaşkanı Vladimir Zelenskiy Cuma günü yayınladığı bir video mesajında, Rusya’nın Herson bölgesinin işgal altındaki kısmını “dışlama bölgesi” yapmaya çalıştığını söyledi.

Zelenskiy açıklamasında “Aslında oradaki tüm mevcut sağlık sistemini dağıtıyorlar. İşgalciler şehirlerdeki sağlık tesislerini kapatmaya, ekipmanları, ambulansları, her şeyi götürmeye karar verdiler… İşgal altındaki bölgelerde kalan doktorlara baskı yaptılar. Herson’daki herşeyi Rusya topraklarına taşıyorlar.

Zelenskiy, Rusları Nazilere benzetti: Kötülüğün şekli değişti ama özü aynı kaldı

Rusya, Herson Oblastını medeniyetsiz, bir şehirde olması gereke temel şeylerin olmadığı bir bölgeye dönüştürüyor. Rusya’nın gelişinden önce, bu bölge, Ukrayna’nın diğer tüm bölgeleri gibi tamamen normaldi ve güvenli, tüm sosyal hizmetlerin çalıştığı bir yerdi. Orada yaşam vardı. Ve şimdi Rusya, Herson Oblastı’nı kelimenin tam anlamıyla bir dışlama bölgesi haline getirmeye çalışıyor. Dünya buna tepki vermeli.” dedi.

Dışişleri Bakanlığı ve tüm temsilcilerin işgalcilerin bu yeni adımı hakkında uluslararası kuruluşları ve ortakları bilgilendirdiğini belirten Zelenskiy işgal altındaki bu şehirlerde ve ilçelerde bulunan herkese seslendi: “İşgalcilerin tüm eylemlerine rağmen lütfen birbirinize yardım etmek için her şeyi yapın. Ukrayna bayrağı geri dönecek. Normal hayata döneceğiz. Ama bu zamana dayanmamız gerekiyor. İşgalcilerin resmi olarak bile Ukrayna topraklarına tutunamayacaklarını teyit ettikleri ve bu yüzden zaman kazanmaya çalıştıkları için tıbbi ekipmanları bile götürmekteler.” dedi.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram kanalımızı takip ediniz.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com