Zelenskiy, Rusları Nazilere benzetti: Kötülüğün şekli değişti ama özü aynı kaldı

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
Foto: president.gov.ua

Ukrayna’da her yıl 28 Ekim’de İkinci Dünya Savaşı sırasında Nazizm’e karşı savaşan ve onları mağlup edenlerin onurlandırıldığını belirten Zelenskiy. “Kötülüğün şekli değişti, ancak özü değişmeden kaldı” dedi.

Ukrayna Cumhurbaşkanı Vladimir Zelenskiy yayınladığı video mesajında bugün bunu çiçek değil, silahla yapıldığının altını çizerek “Nazilerin kovulmasını, Raşistlerin kovulmasını anıyoruz. 1945’te nihayet yenilmiş ve yerle bir olmuş gibi görünen kötülük, 80 yıl sonra küllerinden yeniden doğuyor. Ayakları üzerinde duruyor. Kötülüğün şekli değişti, ancak özü değişmeden kaldı.” dedi.

Stoltenberg: Putin’in kazanmasına izin veremeyiz, bu NATO’yu daha savunmasız hale getirir

Kötülüğün her zaman aynı şekilde başladığını kaydeden cumhurbaşkanı “İşgalciler kendilerine kurtarıcı diyorlar. Ordularının işgali meşru müdafaadır. Tıpkı 80 yıl önce olduğu gibi, Ukrayna halkı anavatanlarının savunması için ayağa kalktı. Ve düşmanın yıldırım savaşı planı bir başarısızlıktır.” diye ekledi.

Zelenskiy “Sivil halkı öldürüyor, yalnızca askeri tesislere saldırdığını söylüyor. Ablukalar ve filtreleme kampları düzenliyor. Syrets, Olenivka oluyor. Şehirleri ve köyleri yok ediyor. Koryukivka da Buça olur. Ancak er ya da geç savaş suçları bilinir hale gelir. Dünyanın tepkisi acı verici hale gelir. Yatıştırma politikası sert bir karşı önlem haline gelir.” diye devam etti.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram kanalımızı takip ediniz.

Zelenskyi, mücadelemizin 247. gününde Ukrayna’nın Nazilerden Kurtuluş Günü’nün bir sembol haline geldiğini sözlerine ekledi ve “Mücadelemizin sonucu kesinlikle Ukrayna’nın kurtuluşudur. Ezilen topraklar özgürleşiyor. Geçmişte hep böyleydi, gelecekte de kesinlikle böyle olacak. Gelecekte Herson, Donbass, Lugansk, Kırım. Çünkü topraklarımız her zaman özgürleşiyor. Direniş gurur olur. Mücadele zafere dönüşür ve Ukrayna birleşir!” diyerek konuşmasını sonuçlandırdı.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com