Neredeyse bir milyon Kievli elektriksiz kaldı

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Dün neredeyse bir milyon sakini Kiev’de elektriksiz kaldı. Akşam saatlerinde 159 bin evin elektrikleri kesildi.

DTEK Yasno grubundan elektrik tedarikçisi şirketin CEO’su Sergey Kovalenko yayınladığı mesajda “Bugün enerji endüstrimiz ve tüm Ukraynalılar için başka bir zor gün. Ruslar durumu istikrarsızlaştırmak ve halk arasında panik yaratmak için tekrar saldırdı.” dedi.

Kovalenko’ya göre, bazı yerlerde elektrik tüketimini %40 oranında azaltmak gerekiyordu. Son saldırı nedeniyle, Kiev, Kiev Oblast, Çernigov Oblast, Çerkassi Oblast ve Jitomir Oblast’ta yeni kısıtlamalar eklenmek zorunda kaldı.

Ukraynalılara belge vermek için mobil noktalar Türkiye dahil üç ülkede daha başlatılacak

Kovalenko, “Bunlar, günlerini normal şekilde planlayamayan, normal şekilde çalışan yaklaşık bir milyon Kievli, bunlar ekonomimiz için çalışma fırsatını kaybeden binlerce işletme. Bu tür acil durum kapatmalarıyla hiçbir (hatta mükemmel) program işe yaramaz.” dedi.

Kovalenko, “Geceleri tüketimde azalma olmazsa, elektrik kesintileri devam edecek” dedi.

Rusların Kiev bölgesinin enerji altyapısına gece saldırısı sonucunda bölgede enerji arzı ile ilgili durumda keskin bir bozulma yaşanmıştı.

Zelenskiy: Barbarlar enerjimizi vuruyor ama bu karanlığı haysiyetle atlatacağız

Barbarların Ukrayna enerji endüstrisine saldırdığını, ancak Ukrayna halkının bu karanlıktan cesurca ve onurlu bir şekilde geçeceğini belirten Cumhurbaşkanı Zelenskiy “Kimisi için cephede baba, kimisi için yoldaş, hatırada kardeş ama sonsuza kadar kalacak. Kimine göre sevilen ve yakın olandır. Eminim ki öyledir. hepimiz için Ukrayna ana ışıktır. Onun iyiliği için, kazanacağız” dedi.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram kanalımızı takip ediniz.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com