Ukrayna’nın devlet borcu 4.7 trilyon UAH’ı aştı.

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
Ukrayna, koronavirüsle mücadeleye bir yılda 46.4 milyar UAH harcadı

Ukrayna Maliye Bakanlığı’na göre, devlet ve devlet garantili dolar cinsinden borç Haziran ayında 3.2 milyar dolar artarak yaklaşık 129 milyar dolara ulaştı.

Haziran 2023’te, devlet ve devlet garantili borç miktarı, grivna eşdeğeri cinsinden 116.93 milyar UAH arttı. Maliye Bakanlığı verilerine göre dolar bazında rakam 3.2 milyar dolar arttı.

30 Haziran itibariyle, devlet borcu 4.71 trilyon UAH veya 128.81 milyar doları buldu.

Böylece, devlet ve devlet garantili dış borç 3.184 trilyon UAH’ye (87.08 milyar dolar) veya toplam miktarın %67.6’sına ulaştı. Aynı zamanda, devlet ve devlet garantili iç borç 1,526 trilyon UAH (41.74 milyar dolar) veya %32.4 olarak gerçekleşti.

Daha önce Ukrayna, Fransa ile ülkenin kamu borcu ödemelerinin askıya alınması konusunda bir anlaşma imzaladı. Maliye Bakanlığı, bunun devlet bütçesi üzerindeki borç yükünün azaltılmasına ve fonların öncelikli ihtiyaçları finanse etmeye ve savaştan etkilenen ekonomiyi desteklemeye yönlendirilmesine yardımcı olacağını kaydetti.

1 Temmuz 2023 itibariyle, Ukrayna’nın uluslararası rezervleri ise Ukrayna’nın bağımsızlığından bu yana rekor bir seviyeye ulaşarak yaklaşık 39 milyar dolara ulaştı.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram kanalımızı takip ediniz.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com