Pentagon, ABD’nin her zaman Ukrayna ordusu için yeterli silahı olacak

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
Pentagon, Ukrayna'ya yeni askeri yardımı onayladı (tam liste)

ABD Savunma Bakanlığı Sözcü Yardımcısı Sabrina Singh, açıklamasında ABD’nin, hem ordusunu desteklemek hem de Rus saldırganlığına karşı savaşan Ukrayna’ya askeri yardım sağlamak için yeterli silaha sahip olacağını belirtti.

SinghPersonelimizin konu ile alakalı fikirlerini ifade edebilecekleri toplantılar yapıyoruz ve ardından tabii ki sekreter ve bakan, Ukrayna’ya ne sağlamamız gerektiği konusunda başkan ve Beyaz Saray ile görüşüyor” dedi.

Singh, ABD’nin Ukrayna savunma seviyesini her zaman destekleyeceğini ve aynı zamanda daima Ukrayna’yı destekleme fırsatına sahip olacağını vurgulayarak “Ve biliyorsunuz, başkanın ve dışişleri bakanının tekrar edip durduğu şeylerden biri de bizim uzun vadede Ukrayna ile birlikte olduğumuzdur. Bu yüzden onlara kendi hazırlık seviyemizin altına düşmeden neler sağlayabileceğimizi değerlendirmeye devam edeceğiz.” diye ekledi.

ABD’den Ukrayna’ya yardım

Unutulmamalıdır ki ABD, Rusya ile mücadelede Ukrayna’nın en büyük müttefikidir. Askeri, mali ve insani yardım sağlıyor. Aynı zamanda bazı Amerikalılar, kendi rezervlerinin tükendiği iddiasıyla Ukrayna verilen güçlü destek sebebiyle hükümetlerini eleştiriyor.

ABD, önceki gün Ukrayna’ya 400 milyon dolarlık bir askeri destek paketi daha tahsis etti. Pakette özellikle Patriot ve NASAMS hava savunma sistemleri, mermiler, Black Hornet mini insansız hava araçları vb. için mühimmat bulunmaktadır.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram kanalımızı takip ediniz.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com