ABD, Wagner’ın Polonya’ya yönelik tehdit hakkında: NATO’nun her santimini koruyacağız

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Matthew Miller Polonya’nın NATO üyesi olduğunu ve bu sebeple ABD’nin, gerçek bir tehdit durumunda topraklarının her santimini savunacağını belirtti.

Miller “Polonya ile ittifakımız güçlü. Polonya bir NATO üyesi ve gerekirse NATO topraklarının her karışını savunacağız” dedi.

Daha önce Aleksandr Lukaşenko, Rus lider Vladimir Putin‘e Wagner’ın paralı askerlerinin onu zorlamaya başladığından şikayet etmişti. İddiaya göre “Batı’yı istiyorlar” ve Varşova ve Rzeszow’a bir geziye çıkmak istiyorlar.

Beyaz Rusya’daki “Wagner” militanları

“Wagner”ın başarısız isyanı ve başarısız “Moskova kampı”ndan sonra, paralı askerler Belarus’a gönderildi. Beyaz Rusya’ya 10 adede kadar “Wagnerit” grubu ulaştı, paralı askerler terk edilmiş bir askeri birliğe ve ayrıca ülkenin merkezindeki yeni kamplara yerleştirildi.

20 Temmuz’da Belarus özel kuvvetleri ile Wagner PMC paralı askerlerinin ortak tatbikatlar yapacağı öğrenildi. Buna karşılık Polonya, Rusya’dan bazı provokasyonlar beklediğinden, ordusunu ülkenin batısından doğusuna doğru yeniden konuşlandırdı.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram kanalımızı takip ediniz.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com