Ukrayna’da geliştirilen keşif dronu seri üretime girdi

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Araştırma ve üretim şirketi Skyassist, Harkov mühendisleri tarafından geliştirilen Ukrayna insansız uçak kompleksi Sirko’yu seri üretime soktu. Üretim kapasitesi aylık 800-1000 adete ulaşmaktadır.

Skyassist Denetim Kurulu Başkanı Igor Kriniçko “Son olarak seri üretime başladığımızı söyleyebiliriz. Ve şimdi devam ediyor.” dedi.

Özellikle Çinli, İsrailli, Kanadalı ve Tayvanlı olmak üzere gerekli bileşenlerin üreticileriyle temaslar sağlandı ve Temmuz ortasında, Savunma Bakanlığı’ndan bir komisyon, Sirko İHA’larının orduda kullanımına izin verdi. Kodlama işlemleri devam etmektedir.

Kompleksler ordu için gönüllü bağışlarla satın alınırken, Haziran ayında ordunun kullanımı için yaklaşık yüz kompleks sevk edildi.

Ayrıca şirket, dronun darbeli bir versiyonunu geliştirmeye devam ediyor.

Sirko, radyo-şeffaf polimerden yapılmış, ayrılmaz bir gövdeye sahip bir keşif uçağıdır. Skyassist şirketi, Rusya Federasyonu’nun tam ölçekli işgalinden sonra gönüllüler tarafından kuruldu.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram kanalımızı takip ediniz.

ukrhaber.com

Caner Cangül

Endüstri Mühendisi. Internet teknolojileri ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin teknik sorumluluğu ve yönetimi yanında editörlük ve çevirmenlik yapmaktadır. 8 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: caner@ukrhaber.com