Reznikov: Ukrayna, Kırım ve Kerç Köprüsü’nü vurmaya devam edecek

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
Reznikov: Ukrayna'nın savaştaki kayıpları, Türkiye'deki Şubat depremindeki kayıplardan daha az

Ukrayna Savunma Bakanı Aleksey Reznikov, Ukrayna’nın Rusya tarafından geçici olarak işgal edilen Kırım’ı ve Kerç Köprüsü’nü vurmaya devam edeceğini söyledi.

CNN kanalına verdiği bir röportajda, “tüm bu hedefler resmidir” diye açıklamada bulunan Reznikov “çünkü onlara yapılan saldırılar Rusların Ukrayna’ya karşı savaşma kabiliyetini azaltacak ve Ukraynalıların hayatlarını kurtarmaya yardımcı olacaktır.” dedi.

Ukrayna’nın köprüyü kalıcı olarak devre dışı bırakmayı amaçlayıp amaçlamadığı sorulduğunda Reznikov, “Daha fazla mühimmat, daha fazla yakıt, daha fazla yiyecek vb. seçeneklerini durdurmak için düşmanınızın lojistik hatlarını mahvetmek normal taktiklerdir. Bu yüzden onlara karşı bu taktikleri kullanacağız.” diye cevap verdi.

Ukrayna’nın Karadeniz’de Rus gemilerini vurarak misilleme yapmayı planlayıp planlamadığı hakkında konuşan Reznikov, Ukrayna’nın seçenekleri olduğunu söyleyerek “Moskva kruvazöründe olduğu gibi silahlarımız var ve Karadeniz’de tehdit edilirsek karşılık vermek zorunda kalacağız” dedi.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram kanalımızı takip ediniz.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com