Rusya’dan, Odessa’daki katedralin bombalanmasıyla ilgili alaycı açıklama

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
Rusya'dan, Odessa'daki katedralin bombalanmasıyla ilgili alaycı açıklama

Kremlin, 23 Temmuz Pazar günü Odessa’daki Spaso-Preobrajenskiy Katedrali’nin bombalanmasını alaycı bir şekilde reddetti.

Rus lideri Vladimir Putin’in basın sekreteri Dmitriy Peskov Rus birliklerinin “bırakın tapınakları, kiliseleri ve diğer benzer nesneleri, sosyal altyapı nesnelerine asla saldırmıyoruz. Dolayısıyla bu tür suçlamaları kabul etmiyoruz, kesinlikle asılsızdır” dedi.

Peskov’un iddiasına göre “aslında fırlatılan ve bu tapınağı kendileri yok eden füzesavarlardır.”

Odessa’daki Başkalaşım Katedrali’nin bombalanması

23 Temmuz’da Rus birlikleri, Odessa’yı beş tür füzeyle bir kez daha bombaladı. Aynı zamanda, bu büyük saldırı sırasında Spaso-Preobrajenskiy Katedrali de kısmen yıkıldı. Rusya Federasyonu Savunma Bakanlığı, vurulan liman ve konut binalarının “Rusya Federasyonu’na karşı terör eylemlerinin hazırlandığı iddia edilen” nesneler olduğunu bildirdi.

Ayrıca Rusya Federasyonu Savunma Bakanlığı, Odessa’daki katedralin yıkılmasıyla ilgili bilgilerin iddiaya göre yanlış olduğunu ve saldırıya uğrayan tüm yapıların iddiaya göre “tapınak kompleksinden güvenli bir mesafede” olduğunu belirtti. Ve Odessa’daki katedralin “en olası nedeninin” “Ukrayna uçaksavar güdümlü bir füzesinin düşmesi”.

Ukrayna Cumhurbaşkanı Vladimir Zelenskiy, Rusya Federasyonu’nun Odessa’daki tapınağı X-22 füzesi ile vurduğunu söyledi.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram kanalımızı takip ediniz.

ukrhaber.com

Caner Cangül

Endüstri Mühendisi. Internet teknolojileri ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin teknik sorumluluğu ve yönetimi yanında editörlük ve çevirmenlik yapmaktadır. 8 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: caner@ukrhaber.com