ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken Kiev’de

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, 19 Ocak Çarşamba günü bir ziyaret için Kiev’e geldi.

CNN muhabiri Jennifer Hansler Twitter’dan “Dışişleri Bakanı Antony Blinken Kiev’e geldi” diye yazdı ve uçağın yanında bir fotoğrafını yayınladı.

Blinken’in Ukrayna Cumhurbaşkanı Vladimir Zelenskiy ve Dışişleri Bakanı Dmitriy Kuleba ile “ABD’nin Ukrayna’nın egemenliğine ve toprak bütünlüğüne olan bağlılığını yeniden teyit etmek” için görüşmesi bekleniyor.

Dışişleri Bakanı ayrıca, Rusya’nın durumu daha da tırmandırmaya karar vermesi durumunda Bakanlığın acil durum planlama çabaları hakkında rapor vermek üzere ABD Büyükelçiliği çalışanları ve aileleri ile bir araya gelecek.

Zelenskiy, Reznikov’u kadınların askere alınmasıyla ilgili sorunları netleştirmeye çağırdı

Blinken, 20 Ocak’ta da, Rusya ile son diplomatik temasları ve Rusya’nın Ukrayna’ya karşı daha fazla saldırganlığını caydırmak için ortak çabaları görüşmek üzere Berlin’e gidecek ve Almanya Dışişleri Bakanı Annalena Burbock ile görüşecek.

Ardından 21 Ocak’ta, Cenevre’de Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile görüşecek.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com