Kiev’de hastanelerde koronavirüs hastaları için yer tükendi: doktorlar alarm veriyor

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Aleksandriya hastanesinin başhekimi Lyudmila Antonenko, enfekte COVID-19 hastaları için hastanede yerlerin tükendiğini söyledi.

Rbc’nın verdiği haberde doktor, karantinanın uzatılmasının doğru karar olduğunu, bulaşıcı hastalıklar hastanelerinde yeterli yer olmayacağını, ancak rezerv yatakların hala hazırlanmaya devam ettiğini belirtti.

Antonenko “22 Nisan itibariyle 88 hasta Kiev Alexandriya Klinik Hastanesinde bulaşıcı koğuşta bulunmaktadır; Bunların 76 tanesi teyit edilmiş koronavirüs, 80’i zatürree, 6’sı yoğun bakımda, herkes oksijen desteği altında, mekanik havalandırma yok.” dedi. .

Doktor, hafta sonu 2 hastanın bilateral poliogmental pnömoni ve kronik eşlik eden hastalıkları olan COVID-19 ile öldüğünü söyledi.

“Son günlerde, yanıltıcı izlenim herkeste koronavirüs hastalığının ivme kazanmadığı, karantinaya devam etmeye gerek kalmadığı, tam teşekküllü bir sosyal yaşama geri dönmeye doğru ilerlediğine dair bir düşünce yoğunlaştı. hayır, yine de güçlü bir darbe yapabilir.” dedi.

Bulaşıcı hastalıklar uzmanı Ukrayna’daki COVID-19 salgınının zirvesinin henüz geçmediğini söyledi.

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com